onsdag 2 mars 2011

sing ngelah pis

svart sand och blått vatten på echo bach
efter några hektiska 24 timmar är jag återigen i balans. i måndags checkade jag och tre stycken till ut från the island och tog en taxi till echo beach. ett lugnt och mysigt ställe tre mil norr om kuta. mycket avskilt vilket var ganska skönt tyckte jag. lite som att åka till fårö. vi checkade in på ett fint hotell, tillbringade några timmar i den svarta sanden på stranden och gick på kvällen ut tillsammans och åt en trerättersmiddag på en restaurang vid vattnet. bläckfisk, snapper med vitt vin och kaffe efter maten. låter bra ellerhur... satte mig sedan på takvåningen på hotellet med en kall öl och smälte dagens intryck tillsammans med Tom över ett gott grabbsnack.

echoland
gick upp tidigt nästa morgon och käkade frukost på grannhotellet. gick till stranden för att kolla in vågorna och konstaterade att det var bra surfväder. hyrde en bräda, surfarde i en halvtimme och när jag kom tillbaka upp hade någon stulit min plånbok. kul. klandrar ingen annan än mig själv, l'r mig visst aldrig. jag saknar ord som kan tacka de balinesiska människorna som hjälpte mig att leta, med polisrapporten, pengar och transport. en fet känga till polisen som jag var tvungen att betala för att de skulle hjälpa mig.

hur som helst så tog vi oss tillbaka till kuta och checkade in på samma hostel igen. gick och la mig tidigt igår för att idag ta hand om det praktiska vad det gäller pengar och kontokort. allt har gått bra och jag är som sagt på fötterna igen. jag äter och sover gott och tänker verkligen inte åka hem på grund av det där. behöver bara tänka lite extra på vad jag lägger mina pengar just nu och hålla i min nya plånbok jag köpte idag. vill också tacka mina föräldrar som står ut med mig och har hjälpt mig igenom det här.

idag har varit en bra dag. jag och Tom har varit i ubud och kollat in monkey forest. ett litet ställe i mitten av bali med en ännu mindre skog där det lever ännu mindre apor som äter de minsta bananerna som alla turisterna ger dom. dryga och bortskämda apor. kul att se faktiskt. blev lite lack när den började klättra på mig dock. lunchen med trevligt sällskap och en promenad bland aporna har verkligen gjort min dag. ikväll vankas det snabbkäk. Mc Donalds har tydligen hemkörning här vilket vi tänkte utnyttja.

på grund av plånboksproblemet blir jag antagligen kvar i kuta ända fram till avfärden till singapore. gör mig inte så hemskt mycket eftersom jag har gott om tid när jag kommer tillbaka.

bortsett från tisdagens incident så älskar jag bali. adjö.

somewear in the monkey forest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar